PSX_20210310_172247.jpg

KUVAUSSOPIMUS & KUVAUSEHDOT

HINNAT: Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron, 24%.

Poikkeuksena yrityskuvaus. Yrityskuvien sopimukset laaditaan aina erikseen, asiakkaan tarpeiden mukaisesti. 

Mahdollisista matkakuluista sovitaan aina etukäteen, jos kuvaukset järjestetään Kotka, Hamina, Pyhtää alueen ulkopuolella. Kilometrikorvaus (0.45/km) yllämainitun alueen ulkopuolella.

Hinnasto on voimassa toistaiseksi, 1/2022. Tilaushetkellä sovittuihin hintoihin ei tule muutoksia. Jokainen kuvauspaketti sisältää tietyn määrän kuvia ja lisäkuvilla on oma hinnasto. Mustavalkoisten kuvien tilaus on tehtävä erikseen. 50€ veloitetaan jo maksettujen kuvien mustavalkokopioista. 

MAKSAMINEN: Kuvaukset maksetaan aina etukäteen kuvausten yhteydessä joko käteisellä, pankkikortilla tai sovitusti laskulla. Mahdolliset lisäkuvat laskutetaan jälkikäteen.

Kuvien printtitilaus tehdään kun kuvat on valittu nettigalleriasta. Toimtusaika n. 1 viikko. Printtitilaus laskutetaan tilauksen yhteydessä. Minimitilaus 40€.

Dokumentaarisen hääkuvauksen maksut voidaan sopia maksettavaksi myös erissä. Hääkuvien varauksen yhteydessä peritään aina varausmaksu, min. 100€, joka vähennetään loppulaskusta. 

KUVAUSPAKETIN SISÄLTÖ: Kuvauspaketti sisältää etukäteen sovitun kuvauksen, sovittuun aikaan ja sovitussa paikassa, kuvien jälkikäsittelyn sekä valitun kuvapaketin sisältämän kuvamäärän, digitaalisesti toimitettuna. Kuvat toimitetaan suojatun nettigallerialinkin kautta. Kuvalinkki toimitetaan sähköpostitse, viestillä tai chatin kautta ja asiakas saa kuvien katseluoikeuden. Kun valitut kuvat on ilmoitettu kuvaajalle, linkki muuttuu latauslinkiksi. Ohjeistus löytyy kansiosta ja asiakas sitoutuu noudattamaan ohjeistusta. 

Kuvat toimitetaan aina muokattuina, kuvaajan käsialaa noudattaen. Kuvanmuokkaus ei kuulu palveluihin. Esim. hiustenvärin muokkaus, ym. kosmeettiset muutokset. Poistan kuvista mm. näkyvät haavat, kolhut(kuten lapsilla on usein tapana teloa itseään juuri ennen kuvauksia), poistan "yllätysvieraat" miljöökuvista sekä muut mahdolliset pienet virheet, mutta kaikki muu kuvanmuokkaus ei kuulu palveluihini. Jos jokin asia askarruttaa ennen kuvauksia, otathan asian puheeksi niin voimme sopia asiasta.

TOIMITUSAIKA: Toimitusajat vaihtelevat kauseittain. Henkilökuvaukset 1-3 viikkoa ja hääkuvat 3-5 viikkoa. Hääpotretit toimitetaan nopeammin, noin kahdessa viikossa.

Nopean toimituksen lisä on 50€. Toive nopeammasta toimituksesta on sovittava varauksen yhteydessä.

TEKIJÄNOIKEUDET JA KÄYTTÖOIKEUDET: AKL Design omistaa kaikki kuvien tekijänoikeudet.

Asiakas saa teettää kuvia toimitetuista, käsitellyistä kuvista rajattomasti omaan käyttöönsä.

Somekäytössä kuvien julkaisuun pyydetään lisäämään maininta kuvaajasta. @Aino-Kaisa Lonka tai @AKL Design.

Kaupallinen käyttö ilman erillistä sopimusta on kielletty. Kaikenlainen kuvien muokkaaminen(rajaus, filtterit, ym)on kielletty.

Valokuvia ei saa jakaa kolmannelle osapuolelle. Kaikki kuvien kopiointi ja luvaton käyttö on ehdottomasti kielletty. 

Asiakas sitoutuu valitsemansa valokuvaajan tyyliin ja toteutukseen ja kuvat toimitetaan asiakkaalle valokuvaajan tyyliä noudattaen. 

Kaikki tekijänoikeudet säilyvat kuvaajalla ja hän saa käyttää kuvia portfoliossaan, sosiaalisessa mediassa ja kuvakilpailuissa sekä muussa valokuvaukseen liittyvässä markkinoinnissa.

Mikäli asiakas ei halua kuviensa näkyvän kuvaajan kotisivuilla olevassa portfoliossa, käyttölupaa voidaan rajata mm. niin, että asiakas suostuu sopimukseen jossa valokuvaaja saa käyttää mm. "kasvottomia" kuvia portfoliossaan(esim. kuvia pieneistä yksityiskohdista tai tunnistamattomia henkilökuvia). CV, henkilökorttikuvat, ym. vastaavat eivät päädy portfolioon. 

AKL Design sitoutuu aina kunnioittamaan asiakkaan yksityisyyttä ja käyttämään harkintaa kuvien julkisessa käytössä.

Lukemalla kaikki sopimusehdot asiakas sitoutuu näihin ehtoihin. 

Siirry takaisin etusivulle.

 valokuvaaja Aino-Kaisa Lonka AKL Design